4 روش آبیاری دوستدار محیط زیست

4 روش برای آبیاری دوستدار محیط زیست
زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

آبیاری دوستدار محیط زیست چرا ضروری است؟ زمین به آرامی در حال گرم تر شدن است و آب و هوا بیش از پیش غیر قابل پیش بینی شده است. بعضی از مناطق خشکسالی های طولانی مدت و بعضی دیگر سیلاب و طوفان را تجربه می کنند. راستش را بخواهید از حد شعار و حرف های شیک گذشته است و واقعاً وظیفه ما است که نقش خودمان را در بازگرداندن شرایط اقلیمی به تعادل گذشته ایفا کنیم. اگر شما هم مثل اکثر نقاط ایران در منطقه ای زندگی می کنید که در آن ماههای طولانی از بارندگی خبری نیست، امروز بیشتر از هر زمان دیگر باید به فکر اجرای یک روش آبیاری دوستدار محیط زیست با راندمان بالا باشید.

مزایای اجرای تکنیک های آبیاری سازگار با محیط زیست، در مقیاس آبیاری گل ها و گیاهان خانگی تا مقیاس های بزرگتری در باغداری و زراعت، واضح و غیر قابل انکار است. این مطلب با نگاهی به این مطلب نگارش شده است.در این مطلب به 4 راهکار ساده ولی موثر برای انجام آبیاری هماهنگ با محیط زیست اشاره می کنیم.

1- اجرای آبیاری قطره ای

ساده ترین، ازران ترین و بهینه ترین روش آبیاری، سیستم آبیاری قطره ای است. این روش مدرن و پر بازده نسبت به سایر روش های آبیاری (بارانی، سطحی و…) کمترین مصرف آب را دارد. استفاده از این روش می تواند به طور چشمگیری در حفظ منابع آبی و کمک به محیط زیست موثر باشد. همچنین صرفه جویی در هزینه های شما برای پرداخت قبض های آب را به همراه دارد.

راندمان یا بهره وری این روش هم نسبت به سایر روش های آبیاری بسیار بالاتر است و منجر به رشد با کیفیت تر و بیشتر گیاهان می شود. برای اطلاع از سایر مزایای آبیاری قطره ای لطفاً مطلب “آبیاری قطره ای [مزایا و معایب]” را مطالعه بفرمایید. نصب و راه اندازی یک سیستم آبیاری قطره ای بسیار ساده و در عین حال لذت بخش است. برای اطلاع از موارد مورد نیاز برای راه اندازی این روش مطلب “اجزای سیستم آبیاری قطره ای” را مطالعه بفرمایید.

اجرای یک سیستم آبیاری قطره ای

2- استفاده از تایمر آبیاری اتوماتیک

حتی افراد بازنشسته و بیکار هم همیشه وقت کافی برای آبیاری گل ها و گیاهان منزل، حیاط، باغ، ویلا، روف گاردن و… را ندارند! حتی در صورت داشتن وقت کافی، عوامل دیگری مثل فراموشی، همیشه انجام این کار را با دردسر همراه می کند. چند بار برایتان پیش آمده که شلنگ آب را برای آب دادن باغچه باز کرده اید و زمانی دوباره برای بستن آن برگشته اید که خیلی دیر شده است و آب از باغچه سرریز شده است؟ یک شیر برقی آب یا تایمر آبیاری اتوماتیک ساده ترین و ارزان ترین راه برای حل این معضل است. یک بار زمان مورد نظر خود را برای آبیاری گیاهان تنظیم کنید و مدت زمان انجام آن را به تایمر بگویید و تمام! با این کار ساده از آبیاری بیش از حد و یا کمتر از مقدار لازم جلوگیری می کنید. استفاده از یک تایمر آبیاری این امکان را به شما می دهد که با خیال راحت به مسافرت های طولانی مدت بروید و نگرانی بابت خشک شدن گل های خود نداشته باشید. همچنین امکان تنظیم زمان آبیاری را برای ساعات اولیه صبح و زمانی که در رختخواب هستید دارید. این کار به تبخیر کمتر آب و کاهش بیماری های گیاهی کمک موثری می کند.

استفاده از تایمرها آبیاری، که در جوامع پیشرفته بسیار رایج است و ما و همکارانمان در مجموعه زهکش نیز در تلاشیم تا فرهنگ استفاده از آن را در کشورمان ایران گسترش دهیم، از موثرترین روش ها برای حفظ محیط زیست و نگهداری از منابع آبی آن است.

استفاده از یک تایمر آبیاری اتوماتیک

پیشنهاد خرید تایمر آبیاری

 

برای مشاوره در مورد انتخاب تایمر آبیاری مناسب به پشتیبان واتس اپ پیام دهید:

3- استفاده از سنسور رطوبت

استفاده از یک سنسور رطوبت یا سنسور باران می تواند از آبیاری بیش از حد نیاز جلوگیری کند. اگر در منطقه ای با فصول پر باران، مثلاً استانهای شمالی ایران، زندگی می کنید استفاده از یک سنسور باران را فراموش نکنید. همچنین سنسور رطوبت می تواند با تشخیص خشکی خاک از کم آبیاری هم پیشگیری کند. با این کار قدم موثری در اجرای یک سیستم آبیاری سازگاری با محیط زیست برداشته اید. سنسور باران با اتصال به کنترلر آبیاری شما باعث می شود زمانی که مقدار بارش به حد مشخصی رسید، دستوری به کنترلر ارسال شود و پیامی را به آن منتقل کند که باعث قطع موقتی برنامه آبیاری شود.

بعد از اتمام بارندگی برنامه ای که به کنترلر داده شده به کار خود ادامه می دهد و خللی در آن ایجاد نخواهد شد.

استفاده از یک سنسور رطوبت

4- استفاده از منبع ذخیره آب

شاید استفاده از یک منبع برای ذخیره آب باران در کشور ما دور از ذهن و غیر عادی به نظر بیاید. استفاده از بشکه هایی برای جمع آوری باران در کشورهای توسعه یافته از نظر فرهنگی، که شاید به هیچ عنوان با معضل کم آبی و خشکسالی رو به رو نیستند، بسیار رایج است. این در حالی است که در کشور ما با کمتر از یک سوم میانگین بارش های جهانی این کار رواج نیافته است.

با استفاده از یک یا چند بشکه می توانید مقدار قابل توجهی از باران های موسمی یا فصلی را ذخیره کنید. با یک بار امتحان کردن این روش پی به ارزش آن خواهید برد. استفاده از آب ذخیره شده طبیعی و مجانی باران در زمان آبیاری یکی دیگر از اقدامات اساسی برای به کارگیری یک سیستم آبیاری سازگار با محیط زیست است. استفاده از این ذخایر همچنین می تواند به عنوان یک منبع اضطراری برای مواقع قطع آب، که این روزها شاهد افزایش تعداد دفعات آن هستیم، به کمک تان بیاید. استفاده از بشکه ها برای جمع آوری آب باران فقط یکی از ده ها روش خلاقانه برای انجام آن است.

استفاده از بشکه برای ذخیره آب باران برای آبیاری دوستدار محیط زیست

این مطلب در 31 اردیبهشت ماه سال 1400 خورشیدی نوشته شده است. در زمان نوشتن آن در تبریز زندگی می کنم و آب 2 ساعتی هست که قطع شده است. طبق تجربه سال قبل قطعی آن حدود 12 ساعت ادامه خواهد داشت! این در حالی است که تا فصل تابستان و اوج قطعی های مکرر 1 ماه مانده است. تابستان گذشته 1 روز در میان از 3 بعد از ظهر تا 3 شب آب نداشتیم. فراموش نکنیم که تبریز از نظر میزان بارش های جوّی شرایط نرمالی دارد و جزو شهرهای خشک ایران نیست.

با به کارگیری چند نکته ساده اشاره شده در این مطلب حق استفاده از منابع آبی کشور را نه فقط برای خودمان بلکه برای آیندگان مان نیز محفوظ نگه داریم.

 👇🏼 پیشنهاد بررسی 👇🏼

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آبیاری
تایمر آبیاری مناسب شما
دانلود رایگان
close-link
کلیک کنید