آبیاری اتوماتیک
داشتن یک سیستم آبیاری اتوماتیک یعنی کمک به خود و دیگران از طریق حفظ منابع آبی، کاهش هزینهها، بالا بردن راندمان و بهرهگیری از محیطی زیباتر و سالمتر در محل زندگی و محل کار. یک مجموعه خودکار آبیاری وظیفه آبرسانی به گیاهان را به جای انسان به عهده میگیرد.
اغلب مردم یکی از دلایل زیر را درباره لزوم داشتن یک چنین سیستمی به عنوان دلیل اصلی خود بیان میکنند:
- خلاص شدن از کشیدن شلنگ آب از این سو به آن سوی حیاط.
- سخت بودن جمع کردن شلنگ بعد از آب دادن به گل ها.
- گیر کردن شلنگ زیر لاستیک ماشینها و… .
ولی دلایل بهتر و مهمتری از این عناوین وجود دارد که ما را مجاب میکند از این فناوری در زندگی روزمره خود استفاده کنیم. در این مطلب ضمن اشاره به این دلایل، از مزایا و معایب داشتن یک سیستم آبیاری اتوماتیک قطرهای و همچنین ابزارهای مورد نیاز برای راه اندازی آن صحبت خواهیم کرد.
پیشنهاد خرید تایمر آبیاری:
با توجه به اینکه به تایمر تک خروجی یا دو خروجی احتیاج دارید توصیه میکنیم یکی از موارد زیر را بررسی و تهیه کنید. مجموعه زهکش همواره سعی می کند نسبت به معرفی بهترین ها در زمینه کاری خود (آبیاری اتوماتیک و هوشمند) کوشا باشد. لذا محصولات معرفی شده در این بخش از نظر کیفیت و کارایی مورد تأیید این وبسایت هستند. همه تایمرهای ذکر شده از سابقه خوبی در عملکرد برخوردار هستند و در کسب رضایت مشتریان بسیار موفق عمل کردهاند.
برای مشاوره در مورد انتخاب تایمر آبیاری مناسب به پشتیبان واتس اپ پیام دهید:
مزایای به کارگیری آبیاری اتوماتیک
- دقت بالا در میزان آبیاری و پرهیز از بروز خطای انسانی
بر خلاف تصور عموم، آب دادن به گیاهان، گلها و گلدانها و درختان نیاز به محاسبه میزان آب و همچنین زمان آب دادن دارد. در اکثر مواردی که گلها و گیاهان آپارتمانی و یا درختان میوه باغها از بین میروند، عامل اصلی این نابودی عدم رعایت این دو نکته ساده است.
با استفاده از یک سیستم آبیاری هوشمند هم از تنش آبی در اثر کم یا دیر آب دادن جلوگیری میشود و هم از حجم آب زیاد یا دفعات آب دادن زیاد، که باعث خفگی ریشه گیاه یا پوسیدن آن می شود، اجتناب میکنیم. همچنین تنظیم زمان ثابت و منظم برای آب دادن به گیاه هم در رشد بهتر و هم در کیفیت این رشد بسیار تأثیرگذار است. واضح است که ایجاد این نظم توسط یک سیستم آبیاری اتوماتیک و خودکار بسیار کاراتر از انجام آن توسط نیروی انسانی است.

- رفع نگرانی از آبیاری گلدانها در هنگام مسافرت
در گذشته برای حل این مشکل از دوستان، اقوام و یا همسایگان در خواست میکردیم که با قبول مسئولیت گلهای ما را در نبود ما آبیاری کنند. در این روش باستانی باید کلید منزل را در اختیار این افراد خیر قرار میدادیم.
اینکه آیا کاملاً از این کار راضی بودیم یا نه و آیا به فرد مورد نظر تا چه حد اطمینان داشتیم یک طرف قضیه بود و طرف دیگر این بود که آیا ایشان به درستی این مأموریت را انجام میدادند یا خیر. بپذیریم که دوره این کارها، مثل خیلی از کارهای سنتی و غلط، گذشته است. با نصب یک پک آبیاری اتوماتیک هم خودمان و هم نزدیکانمان را از دردسر رها کنیم.

پیشنهاد خرید پکیج کامل آبیاری:
- حل مشکل آبیاری باغ و ویلاها
معمولاً باغهایی که برای استراحت، تفریح یا آرامش در نظر گرفته میشوند خارج از شهرهای محل سکونت افراد هستند. همچنین ویلاها نیز یا خارج از شهر و در یک محل خوش آب و هوا قرار دارند و یا به طور کلی در استانهایی مثل استانهای شمالی کشور ساخته میشوند. رسیدگی روزانه به درختان میوه، گلها و فضای سبز این مجموعهها و آبرسانی به آنها معمولاً از عهده ما خارج است. اینجاست که یک سیستم آبیاری اتوماتیک باغ به بهترین شکل این نیاز را رفع میکند.

موارد دیگری مثل صرفهجویی در زمان، صرفهجویی در مصرف آب و کاهش هزینه نیروی انسانی از دیگر مزایای استفاده از این فناوری است، که به نظر مجموعه زهکش، حتی مهمتر از موارد ذکر شده قبلی هستند. به خصوص در مورد مصرف آب و بحران کمآبی.
در زمان نگارش این مطلب (مرداد 99) شاهد قطعی آب به صورت یک روز در میان و هر بار به مدت 12 ساعت در شهر تبریز هستیم! این در حالی است که تبریز یکی از کلانشهرهای ایران با جمعیت بالا است که از قطبهای صنعتی کشور به شمار میرود و قطع آب در این شهر لطمه بزرگی به زندگی تعداد زیادی از خانوادههای این شهر میزند. در نظر داشته باشیم که این شهر در منطقهای کوهستانی قرار دارد که نسبت به اکثریت مناطق جغرافیایی ایران از نظر منابع آبی غنیتر است.
مسأله بحران آب و کم آبی را جدی بگیریم. شاید امروز نوبت ما باشد که از قطع آب به دلیل مصرف بیرویه در عذاب باشیم ولی فردا همه باهم در این گرفتاری بزرگ سهیم خواهیم بود. استفاده از یک مجموعه آبیاری اتوماتیک یکی از راههای موثر در حل این معضل است.
معایب آبیاری اتوماتیک
با توجه به اینکه رشته تحصیلی همکاران مجموعه زهکش، هم در مقطع کارشناسی و هم در مقطع کارشناسی ارشد، “مهندسی آبیاری و زهکشی” بودهاست، در مورد مزایا و معایب سیستمهای آبیاری مطالب بسیاری را خوانده و میخوانیم. فعلاً عیب بزرگی، که قانع کننده هم باشد، که بتوان عنوان کرد تا ما را از به کارگرفتن این فناوری منصرف کند ندیدهایم.
هزینه نصب اولیه تنها موردی است که در همه مطالب به آن اشاره میشود که بعید میدانیم بتوان به عنوان معایب از آن اسم برد. چرا که اولاً این هزینه انصافاً کم و معقول است و ثانیاً در مقایسه با مزایایی که برشمردیم، بسیار مقرون به صرفه و سودده هم است.
در حال حاضر شاید هزینه نهایی نصب یک مجموعه آبیاری اتوماتیک باغچه برای چند گلدان و گل و یا درختان و گیاهان یک باغچه معمولی خانگی با ابعادی در حدود 20 متر مربع، کمتر از 2 میلیون تومان است. این هزینه در مقایسه با قیمت بیشتر فناوریهای زندگی روزمره ما، که اغلب هم غیرضروری هستند، مبلغ ناچیزی است.
ابزارهای مورد نیاز برای اجرای یک سیستم خودکار آبیاری
برای نصب و راهاندازی یک سیستم آبیاری اتوماتیک خانگی ساده به این وسایل نیاز دارید:
- کنترلر به همراه شیر برقی آب و یا تایمر آبیاری
- فیلتر آبیاری
- لوله آبیاری قطره ای
- قطره چکان
(این لیست برای اجرای یک سیستم آبیاری قطرهای خانگی است. در سیستم آبیاری بارانی و استفاده از آبپاش های بارانی قضیه کمی متفاوتتر است ولی اصل موضوع همان است. در روش بارانی به جای قطره چکان ها از آبپاشها استفاده میشود که خود شامل انواع مختلفی هستند. آبپاشها یا مخفیشونده هستند و یا ضربهای. این دستهبندی هم به زیردستههای دیگری تقسیم میشوند که در مطلب مربوط به آبیاری بارانی در موردشان به تفصیل صحبت خواهد شد.)
با توجه به نیاز خود برای آب دادن به گیاهان، چه از نظر مساحت فضایسبز خود و چه از نظر تنوع گیاهان، باید یک تایمر آبیاری اتوماتیک یا یک کنترلر آبیاری تهیه کنید. این تایمر را میتوانید مستقیماً به شیر آب وصل کنید و لوله آبیاری خود را به سر دیگرش متصل کنید. هر جا که لازم بود قطرهچکانها را روی لوله آبیاری قطرهای خود نصب کنید. با اجرای این روش ساده و در عین حال موثر خیال خود را از آب دادن به گیاهان خود برای همیشه راحت کنید.

برای بررسی موارد بیشتر می توانید به مقاله “بهترین تایمرهای آبیاری” مراجعه کنید.
برای نصب یک سیستم آبیاری اتوماتیک گلدانها و گیاهان آپارتمانی خانگی به هیچ وجه به نیروی متخصص و یا اکیپ نصب و راهاندازی و پشتیبانی نیاز ندارید. مگر اینکه برای یک مجموعه وسیع و نیازمند تجهیزات گسترده و در سطح کلان به این نوع از سیستمها احتیاج داشته باشید. کافی است به قول معروف کمی دست به آچار باشید و از قوه تخیل و طراحی خود برای زیباتر کردن محیط زندگیتان استفاده کنید.

👇🏼 پیشنهاد بررسی 👇🏼
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید و یا سوالاتی دارید، لطفاً در بخش دیدگاه آن را مطرح کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به شما پاسخ دهند.
سلام و درود-من یک باغ ویلا دارم به مساحت 500متر مربع که حدود 200متر مربع درخت کاری شده ولی در سه قسمت جدا ازهم –پیشنهاد شما برای اینکه شیلنگ در هنگام عبور خودرو شخصی اسیب نبینه چی هست و اینکه هزینه 200متر شیلنگ و لوازم بعلاوه تایمر دو خروجی چقدره- و سوال دیگه اینکه تایمر دوخروجی نسبت به تک خروجی چه استفاده ای بهتری داره
جناب آقای قربانی سلام وقت شما به خیر؛
معمولاً برای اینکه لولههای آبیاری آسیب نبینن، اونها رو از کنار دیوارها عبور میدن. در جاهایی که قسمت کمی از لوله در مسیر هست و چارۀ دیگهای به جز از رد شدن از روشون ندارید، میتونید اون قسمت از لوله رو زیر خاک قرار بدید یا اینکه روشون رو با مالچ بپوشونید. نکته مهم اینه که حتماً از لوله با کیفیت و دارای مهر استاندارد استفاده کنید. هزینۀ لولهها با توجه به کیفیتشون متفاوت هست.
در مورد تایمرها، لینک صفحۀ مربوط به این محصول رو اینجا براتون میذاریم، روش کلیک کنید و وارد صفحه بشید و قیمتها و مشخصات فنی رو بررسی بفرمایید: تایمر آبیاری
از تایمرهای دو خروجی در مواقعی که پروژۀ آبیاری، مثل مورد شما، شامل بیشتر از یک منطقه هست استفاده میشه. تایمر دو خروجی به شما این امکان رو میده که به جای یک لوله و یک مسیر از دو لوله در دو مسیر متفاوت برای آبیاری استفاده کنید. همچنین در مواردی که تنوع آبیاری دارید باید از تایمرها دو خروجی به جای تایمرهای تک خروجی استفاده کنید. هر خروجی قابلیت تنظیم مدت زمان و همینطور بازۀ آبیاری مجزا است.
بابت ثبت نظر از شما سپاسگزاریم.
برای آبیاری اتوماتیک برق لازم هست درسته؟ چون اکثر باغها برق ندارن . برای این مشکل چه پیشنهادی دارین؟ فرض کنیم یک باغ وسط بیابون داریم که نه برقی وجود داره و نه آب لوله کشی
جناب آقای امیر سلام وقت شما به خیر؛
همونطور که فرمودید در بعضی از مناطق که نیاز به آبیاری اتوماتیک هست، دسترسی به برق نداریم. در این شرایط میتونید از تایمرهای آبیاری اتوماتیک استفاده کنید که با استفاده از باطری تنظیم میشن و نیازی به جریان برق ندارن. تایمرهای آبیاری باطریخور در 2 مدل، تایمرهای با باطری معمولی و شارژی، در دسترس هستند. همچنین اگر آب لولهکشی ندارید و از منبع برای آبیاری استفاده میکنید، استفاده از تایمر آبیاری زیرو رو بهتون توصیه میکنیم که برای اتصال به منبع، تانکر، استخر و… طراحی و تولید شده.
بابت ثبت نظر از شما سپاسگزاریم.
سلام
مطلب خوب و مفیدی بود.متشکرم
سرکار خانم ایوبی سلام وقت شما به خیر؛
نظر لطف شماست.
بابت ثبت نظر سپاسگزاریم.